Kerastase discipline kupka/šampon za kosu – recenzija

Kerastase discipline šampon

Već sam nekoliko puta spominjala na blogu kako obožavam isprobavati nove proizvode za kosu i stvarno sam isprobala svega i svačega, ali uvijek sam na nekim svojim imaginarnim wish listama imala Kerastase šampone, regeneratore i maske. Stalno sam razmišljala da li su mi potrebni i da li vrijede tih novaca pa sam odgađala kupovinu. Ali napokon se ukazala povoljna prilika i ja sam brže bolje kupila ovaj šampon. U nastavku pročitajte moje dojmove o njemu.

Kerastase discipline šampon za kosu

Naravno kad sam kupovala ovaj šampon planirala sam kupiti i regenerator ili masku, ali kao što sam već pisala zabunom sam kupila dva šampona. Šampon ili kako na ambalaži piše kupka za kosu (ja ću u nastavku pisati šampon) dolazi u rozo-breskvastoj plastičnoj bočici od 250 ml, a rok trajanja je 12 mjeseci. Šampon se može kupiti na lookfantastic stranici i tamo je cijena 13.60 funti, kao i na feelunique-u. Kod nas se mogu kupiti u nekim salonima koji koriste Kerastase proizvode, ali po nešto većim cijenama.

Kerastase discipline šampon za kosu recenzija

Kerastase fluidealist kupka/šampon namjenjen je neposlušnoj kosi, a obećava čistu, mekanu kosu koja se lako raspetljava. Pomaže ukrotiti vlakno kose na dvije različite razine: dubinski za solidnu strukturu i na površini za besprijekorni završni učinak.

Čitala sam da je kod Kerastase šampona vrlo važno točno odabrati liniju za Vašu kosu jer inače šamponi i ostali proizvodi neće imati nikakav učinak pa sam se ja držala tog pravila. Kako mi je kosa neposlušna,sklona jakom petljanju i prilično suha odlučila sam se baš za ovu Discipline liniju. Znači ono što sam tražila od ovog šampona je da nakon što operem kosu da je mogu normalno posušiti bez da se sva zapetlja, da izgleda zdravo, a ne kao metla i da bude mekana. Oduvijek imam problema sa petljanjem kose i to je popriličan problem, ako imate kosu skoro do guzice i kad je morate pola sata samo rasčešljavati. Nijedan proizvod za kosu mi nije do sada u potpunosti pomogao, sve je to bilo neko polovično olakšavanje rasčešljavanja.

Kerastase discipline šampon za kosu dojmovi

I onda tu upada ovaj Kerastase šampon. Nakon prvog pranja sa ovim šamponom ostala sam blago rečeno u šoku. Ja sam po prvi puta uspjela normalno rasčešljati i isfenirati svoju kosu. Mislila sam da je to možda i zbog neke maske koju sam koristila pa sam pomislila da je bolje da se ne veselim prerano. Slijedećeg puta sam kosu oprala samo šamponom i nisam koristila nikakve maske i regeneratore i sve je bilo isto kao i prošlog puta. Čista, mekana, zaglađena, lagana kosa koja se rasčešljava bez ikakvog problema. I od tada se družimo već više od mjesec dana. Mislim da ovaj moj post zvuči kao nekakva reklama koja obećava čuda, ali na mojoj kosi je ovaj proizvod stvarno i napravio to čudo 🙂 I taj osjećaj čiste, mekane i lako rasčešljive kose traje nekih pet dana, a inače imam običaj prati kosu svaki treći dan. Primjetila sam da i da mi kosa više nije toliko suha kao prije.

Kerastase discipline kupka za kosu

Što se tiče same teksture šampona, dosta je gust i ne treba ga puno za jedno pranje. Ja ga koristim nešto duže od mjesec dana i nisam ga potrošila ni do pola, a vidjet ćete niže na slici koliko mi je dugačka kosa.

Jedini nedostatak ovog šampona je njegova cijena koja je visoka, ali kako mislim da će mi jedna bočica dugo trajati zanemariti ću taj podatak i progledat mu kroz prste jer ja zaista do sada nisam isprobala bolji šampon.

Ja bi ovaj šampon preporučila onima sa neukrotivom, suhom kosom koja je sklona jakom petljanju. U slučaju da Vam je kosa normalna nema potrebe za ovim šamponom i naći ćete dobre jeftinije šampone. Ali ako imate kosu kao i ja toplo preporučam ovaj šampon. Također ja sam ove šampone kupila kad je bio popust od 10 funti pa mi se kupovina svakako isplatila, a kako lookfantastic, hqhair, feelunique i slične stranice imaju stalno nekakve akcije preporučujem da pričekate dobru priliku.

SASTOJCI:

Kerastase discipline šampon sastojci

I za kraj slika moje kose oprane samo sa šamponom. Bez ikakvih regeneratora, maski i slično. Kosa mi nije farbana skoro godinu dana, a ni šišana dosta dugo ( i da spremam se ovih dana na drastično šišanje jer mi je dosadila duga kosa) pa krajevi izgledaju malo bezveze, ali sve se to sredi sa maskom i malo ulja za kosu nakon feniranja. Inače da kosu operem samo sa šamponom, bez maske ili regeneratora izgledala bi mi očajno i kao metla, a nebi je valjda otpetljala godinama.

Koje Vi šampone za kosu koristite? Jeste isprobale koji Kerastase proizvod?

(5652)

34 komentara

  • Ivana I.
    prosinac 12, 2014 at 12:54 pm

    Wow..just wow!
    To je sve sto imam reci i na pročitano a i na sliku na kraju posta :))

    • Chickfreak
      Chickfreak
      prosinac 12, 2014 at 1:26 pm

      Hvala ti :))

  • Marijana Delija
    prosinac 12, 2014 at 2:57 pm

    Svaka čast za šampon,ali ti…ženo…imaš predivnu kosu!!! 😀

    • Chickfreak
      Chickfreak
      prosinac 12, 2014 at 11:59 pm

      Baš ti hvala :))

  • The Meadow of Beauty
    prosinac 12, 2014 at 3:15 pm

    Sviđa mi se recenzija pogotovo zato što sam trenutno u traženju novog šampona pa mi je ovako nešto baš trebalo 🙂 Le petit marseillais šampon mi je napravio totalni kaos i mislim da je jedan od najlošijih šampona i regeneratora koje sam koristila..a toliko ih svi hvale :/ I da, stvarno imaš kosu za poželjet 🙂

    • Chickfreak
      Chickfreak
      prosinac 13, 2014 at 12:01 am

      LPM šampon je meni isto najgori šampon koji sam koristila i baš sam pisala prije par mjeseci o njemu kako mi je bio užas živi 🙁 ovaj šampon znam da je skup, ali mi je stvarno sredio kosu bar za 80%

  • Thermopolis
    prosinac 12, 2014 at 5:19 pm

    Prekrasna duga kosa, ja bih rado da je moja tako gusta da mi se petlja, nažalost dosta je slaba, i stalno strepim nad njom, spremna sam dati bogatstvo na proizvode za kosu! Drago mi je da si našla svoj idealan šampon, ja još tražim 🙂

    • Chickfreak
      Chickfreak
      prosinac 13, 2014 at 12:03 am

      Hvala ti 🙂 nekad mi je baš pregusta. Znam je stanjit kod frizera ali i dalje je jako bujna. Nadam se da ćeš i ti ubrzo naći sebi neki dobar šampon :))

  • BeautyDoctor
    prosinac 12, 2014 at 7:35 pm

    Koja kosa :O
    Predivno!

    • Chickfreak
      Chickfreak
      prosinac 13, 2014 at 12:04 am

      Hvala ti puno 🙂

  • Makeup and OTHER
    prosinac 12, 2014 at 10:00 pm

    nema ništa ljepše od čiste, uredne i raščešljane kosa, a tvoja je upravo takva na slici 😀 jako mi se sviđa 😀
    ostala sam u šoku da si samo sa šamponom ju uspjela raščešljat 😀 onda je stvarno super 😀

    • Chickfreak
      Chickfreak
      prosinac 13, 2014 at 12:06 am

      Hvala ti puno :)) ja se sama sebi ne mogu načuditi da se to desilo. Stalno se bojim da će nestati taj efekt, ali evo traje već više od mjesec dana. Stvarno sam oduševljena 🙂

  • Dear Skin
    prosinac 12, 2014 at 10:50 pm

    Woow, kosa ti je prekrasna, prekrasna!! U zadnje vrijeme sam baš nezadovoljna svojim šamponima, pa ću svakako spremiti ovaj post iako do sada nisam imala neka iskustva osobita s Kerastase

    • Chickfreak
      Chickfreak
      prosinac 13, 2014 at 12:09 am

      Hvala ti puno 🙂 to se isto i meni desilo. Ništa me nije previše oduševljavalo i kosa mi je bila baš sve tužnija i jadnija. Ovo mi je baš preporodilo kosu 🙂 nisam isprobala ništa drugo od kerastase proizvoda, ali nakon ovoga mislim da bi si još uzela neku masku za sjaj.

  • Sweet About Me blog
    prosinac 12, 2014 at 11:19 pm

    Već me duže privlače Kerastase šamponi, ali nikako da se odlučim. Iako mi je kosa masna volim koristiti šampone za suhu i oštećenu jer su mi vrhovi skloni pucanju i sušenju, a bitnije mi je da su oni zdravi. Koristila sam razne šampone, i za masnu i suhu kosu, raznih cjenovnih rangova i nijedan mi nije napravio ništa posebno. Svi hvale Kerastase pa mislim da ću si morati nabaviti jedan 😀

    E da, kosa ti je super *_*

    • Chickfreak
      Chickfreak
      prosinac 13, 2014 at 12:11 am

      Hvala ti 🙂 Ja u zadnje vrijeme isto nisam nalazila ništa što bi me posebno oduševljavalo tako da sam sad super zadovoljna i da ću se još dugo družit sa ovim šamponima 🙂

  • Petite Chérie
    prosinac 12, 2014 at 11:32 pm

    Ide na listu jer i sama imam problema s petljanjem kose! A tvoja kosa je krasna :)!

    • Chickfreak
      Chickfreak
      prosinac 13, 2014 at 12:13 am

      Hvala ti 🙂 Mene je ovo spasilo. Jer više nisam znala šta da kupim za to ludo petljanje 🙁

  • Roseybelle
    prosinac 13, 2014 at 12:15 am

    Kosaaaa <3 predivna.. nisam dugo ljepsu kosu vidjela! Ne brini uopce oko vrhova, to je mozda osteceno svega 2cm, a na takvu duzinu fascinantno je kako ostatak zdravo izgleda, i boja mi se jako svidja 🙂 nemoj se puno sisati da ti ne bude krivo poslije – ili daj meni svoju kosu 😀 mislim da bi meni isto odgovarali ovi samponi jer iako mi je kosa tanka, dosta je ima i onda se zapetlja da joj nista ne pomaze, isto kao i ti ju rascesljavam po pola sata, a za dva sata se opet zapetlja -.-'
    Dat cu sansu ovim samponima jednom 🙂

    • Chickfreak
      Chickfreak
      prosinac 13, 2014 at 4:07 pm

      Hvala ti :)) bila sam baš razočarana kako mi je kosa počela izgledat tako da mi je ovaj šampon pravo oduševljenje. A to petljanje me ubijalo i ne mogu ti opisat koja je to promjena. Već godinama imam dugu kosu i baš me ulovila neka želja za šišanjem 😀

  • Lil'Mee
    prosinac 13, 2014 at 12:54 am

    Wooooow koja kosa, znači oduševljena sam! 🙂 Ja inače nikad nisam vidjela nekakvu posebnu razliku u djelovanju različitih šampona, na mojoj kosi regeneratori i maske su zaslužni za ‘specijalne efekte’, ali jednom ću probati neki Kerastase šampon jer svi govore da je to sasvim druga razina u odnosu na ostale šampone. Okej, sad imam kraću kosu pa više nije jako zahtjevna, ali ako je opet pustim, definitivno ulažem u Kerastase! 🙂 (samo treba naći odgovarajuću liniju, kao što si i napisala…)

    • Chickfreak
      Chickfreak
      prosinac 13, 2014 at 4:13 pm

      Hvala ti :)) točno to, ni ja nikad nisam dobivala sa šamponima neke efekte. Uvijek su to morale raditi neke maske i regeneratori. Ali ovo me baš oduševilo. Praktički mi ništa ne treba uz njega. Stvarno jedna druga razina 🙂

  • Ema
    prosinac 13, 2014 at 7:59 pm

    Kosa ti je divna stvarno ti zavidim 😀 Moja je doslovno kao metla, a vjeruj mi kad bi dobila ovakav rezultat ko u tebe ne bi mi bilo žao dati veću svotu novca na šampon. 🙂

    • Chickfreak
      Chickfreak
      prosinac 13, 2014 at 10:42 pm

      Hvala ti 🙂 stvarno mi je dugo trebalo da nađem šampon koji će mi odgovarati i mislim da je to to i da ga neću morati dugo mijenjati.

  • Mona Moon
    prosinac 14, 2014 at 7:54 pm

    Draga kosa ti je predivna i mislim da je zasjenila i ovaj odličan post i fotke 😀 Jako mi je drago što si zadovoljna s šamponima i što ih malo treba za pranje kose pa će dugo potrajati. Ja još uvijek s nestrpljenjem iščekujem svoje Kerastase proizvode 😀

    • Chickfreak
      Chickfreak
      prosinac 14, 2014 at 11:00 pm

      Baš ti hvala :* Prezadovoljna sam stvarno s obzirom kako mi je kosa prije izgledala i nadam se da ćeš i ti biti isto tako 🙂

  • DramaPrincess.Ana
    prosinac 15, 2014 at 1:56 am

    Šampon me ne privlači jer sam kosu odvikla od silikona i jer mi na te ”lošije” sastojke tjeme užasno reagira ( od Sayoss šampona mi je otekla glava 😮 ) pa sam prisiljena uzimati neke prirodnije šampone za kosu.
    Ono što sam htjela pohvaliti je tvoja kosa koja mi je prepre *_*

    • Chickfreak
      Chickfreak
      prosinac 15, 2014 at 11:55 am

      Hvala ti 🙂 Ja sam prije dosta gledala na sastojke i šamponi su mi bili ok, ali s vremenom mi je kosa baš bila sve bezveznija i morala sam nešto poduzeti. Tako da ću na sastav morat progledat kroz prste 😀

  • TIHANA
    siječanj 4, 2015 at 6:36 pm

    kosa ti je božanstvena 🙂

    • Chickfreak
      Chickfreak
      siječanj 4, 2015 at 6:49 pm

      Hvala ti puno 🙂

  • Adriana
    veljača 6, 2015 at 1:46 pm

    Wauuu zbilja ti kosa izgleda prekrasno! 🙂
    Meni je Kloran od kamilice napravio totalni kaos na tjemenu ( svrbež i perutanje ), ali mi je za kosu bio odličan i taman sam u potrazi za novim šamponom, jako me privlači Kerastase ali njihova cijena nikako ne. Imaš li kakav savijet za mene? 🙂

    • Chickfreak
      Chickfreak
      veljača 6, 2015 at 4:18 pm

      Da cijena Kerastase proizvoda je baš koma. Od drogerijskih brendova sam ja dosta dugo koristila Aussie šampone i regeneratore i bila sam zadovoljna 🙂 Tako da ako nisi možda da njih probaš 🙂 Puno je manja cijena, a meni su se kvalitetom pokazali dobri. Samo što se meni kosa jako petlja pa sam onda stalno bila u potrazi za nečim novim.

  • B&S
    ožujak 1, 2015 at 1:12 pm

    Baš sam napisala recenziju za čitavu liniju, i slažem se sa svime napisanim u recenziji. Meni osobno je sam šampon napravio najveći dio posla, tako da su maska i sprej bili samo mali dodatak. Odličan šampon i kupujem opet 🙂

    • Chickfreak
      Chickfreak
      ožujak 1, 2015 at 9:17 pm

      Ja nisam isprobala sprej, ali šampon me u potpunosti oduševio i već koristim drugo pakovanje i definitivno planiram nastaviti.

Leave a Comment